Heemkunde West-Vlaanderen

Nieuwsbrief Sprokkels 2024 nr. 80

 

1

 

 

Boek: ‘Witzwart of vele tinten grijs’ – Heemkring Zonnebeke

 

   

 

In 2022 verscheen het boek “Burgeroorlog in het dorp” van de hand van auteur Kurt Ravyts. Hierin wordt het verhaal gebracht van de trieste episode uit het oorlogsverleden van Beselare. De auteur slaagde in de moeilijke opdracht om de geschiedenis van de razzia in Beselare van 23 juli 1944 in zijn historische context te plaatsen en een objectief verslag te brengen van de feiten op basis van doorgedreven archiefonderzoek.

In het nieuw te verschijnen boek beantwoordt Kurt Ravyts na aanvullend archiefonderzoek de resterende vragen over het hoe en waarom van de razzia’s in Beselare en Passendale. Voor het eerst wordt ook de geschiedenis van de collaboratie en repressie in Zonnebeke voorgesteld. In het hoofdstuk dat gewijd is aan Passendale maakt de auteur via de lotgevallen van burgemeester-notaris André Camerlynck het delicate karakter van besturen tijdens de bezetting concreet.

Het boek wordt voorgesteld op vrijdag 15 maart 2024 om 19u in OC De Leege Platse, Geluwestraat 10, Beselare.

Je kan het boek ter plaatse aankopen voor de prijs van 49 Euro. Wie op voorhand intekent, betaalt slechts 45 Euro. Wie voorintekent, krijgt een genummerd en door de auteur persoonlijk gesigneerd exemplaar. Betalen kan door het verschuldigde bedrag over te schrijven op rekening BE79 2850 5709 4633 van Heemkring Zonnebeke.

Meer informatie bij Luc Delancker –luc.delancker@gmail.com– 0472 29 54 53.

 

 

 

 
 

UW ACTIVITEIT KON HIER STAAN !!

contacteer ons en stuur uw activiteienkalender op

 
 
 

 

Wenst u een activiteit of een bijdrage in deze nieuwsbrief?
Stuur dit dan door op redactie@heemkunde-westvlaanderen.be. Een illustratie wordt het best, apart van de bijdrage meegestuurd.

U mag deze nieuwsbrief gerust doorsturen of vrienden uitnodigen om zich in te schrijven voor de volgende nieuwsbrieven.


oude nieuwsbrieven kunt u lezen in

ons archief

 

 

[SUBSCRIPTIONS]