Heemkunde West-Vlaanderen

Nieuwsbrief Sprokkels 2023 nr. 76

 

1

 

 

Op de boekenplank: De strepen van Gernay. 110 jaar textiel- en familiegeschiedenis in Waregem en het drama van 12 juli 1943.

 

   

 

Marc Crabeels deed jarenlang onderzoek naar de geschiedenis van het textielbedrijf Gernay-Delbecque in de Olmstraat en naar het bombardement op deze fabriek op 12 juli 1943, de zwaarste luchtaanval op Waregem tijdens de Tweede Wereldoorlog. In 2018 resulteerde dit in het oprichten van een memoriaal voor de slachtoffers.
In 2023, 80 jaar na deze dramatische gebeurtenis, verschijnt het boek ‘DE STREPEN VAN GERNAY’.

Samen met medeauteurs Dirk Decuypere en Johan Durnez OAM schetst Marc Crabeels
niet alleen het verhaal van deze geallieerde luchtaanval maar ook de (familie)geschiedenis van de fabriek en van de textielnijverheid in en rond Waregem.

Deze éénmalige uitgave in beperkte oplage kunt u nu reeds bestellen door € 30,00 over te schrijven op rekening: BE56 9501 8880 6488 van Marc Crabeels, Roger Vansteenbruggestraat 26, 8790 Waregem, met duidelijke vermelding van uw familienaam, voornaam en adres.
Wenst u dat het boek opgestuurd wordt naar uw adres (in België) dan schrijft u € 42,00 over voor verzending via de post.
Verdere info via  crabeels.hillaert@skynet.be. Het boek is ook verkrijgbaar bij de auteurs of in de stadswinkel, Gemeenteplein 2, 8790 Waregem (zolang de voorraad strekt).

.

 

 
 

UW ACTIVITEIT KON HIER STAAN !!

contacteer ons en stuur uw activiteienkalender op

 
 
 

 

Wenst u een activiteit of een bijdrage in deze nieuwsbrief?
Stuur dit dan door op redactie@heemkunde-westvlaanderen.be. Een illustratie wordt het best, apart van de bijdrage meegestuurd.

U mag deze nieuwsbrief gerust doorsturen of vrienden uitnodigen om zich in te schrijven voor de volgende nieuwsbrieven.


oude nieuwsbrieven kunt u lezen in

ons archief

 

 

[SUBSCRIPTIONS]