Heemkunde West-Vlaanderen

Nieuwsbrief Sprokkels 2023 nr. 78

 

1

 

 

Vorming Histories:
Nieuwe subsidie voor kleinschalige, bovenlokale cultuurprojecten.

 

   

 

De Vlaamse overheid keurde recent een tijdelijk subsidiereglement goed voor kleinschalige bovenlokale cultuurprojecten. Dat reglement komt tegemoet aan de vraag van organisaties die over gemeentegrenzen heen een project willen uitwerken, maar voor wie de subsidievoorwaarden binnen het Bovenlokaal Cultuurdecreet te streng zijn.

Ook erfgoedverenigingen met rechtspersoon en zonder winstgevend doel (bv. een vzw) kunnen baat hebben bij dit nieuwe subsidiereglement. Daarom organiseert Histories op woensdag 8 november om 20 uur samen met OP/TIL, Vlaams Steunpunt voor Bovenlokale Cultuur, een gratis webinar waarin het nieuwe reglement wordt toegelicht. Benieuwd of jouw projectidee in aanmerking komt? Schrijf dan hier in voor het webinar. Je kan in het inschrijvingsformulier je vragen vooraf meegeven.

 

Als je reeds naar de regelgeving wil kijken, dan kan je terecht op de pagina van de Vlaamse overheid. De eerste indiendatum is uiterlijk 1 maart '24, voldoende tijd dus om een project uit te werken. De maximale projectsubsidie bedraagt 25.000 euro, het project mag nog niet gestart zijn en duurt maximaal 1 jaar. Om de aanvraag in te dienen, kan je hulp krijgen. Meer info via mailto:els.vervaet@histories.be of 0492 11 75 36

 

.

 

 
 

UW ACTIVITEIT KON HIER STAAN !!

contacteer ons en stuur uw activiteienkalender op

 
 
 

 

Wenst u een activiteit of een bijdrage in deze nieuwsbrief?
Stuur dit dan door op redactie@heemkunde-westvlaanderen.be. Een illustratie wordt het best, apart van de bijdrage meegestuurd.

U mag deze nieuwsbrief gerust doorsturen of vrienden uitnodigen om zich in te schrijven voor de volgende nieuwsbrieven.


oude nieuwsbrieven kunt u lezen in

ons archief

 

 

[SUBSCRIPTIONS]