Heemkunde West-Vlaanderen

Nieuwsbrief Sprokkels 2023 nr. 77

 

1

 

 

Geschied- en Heemkundig Genootschap Waregemse Verhalen:
voordracht: Stijn Streuvels in Waregem.

 

 

   

 

Het GHG Waregemse Verhalen wil voor Waregem terug een duurzame Heemkundige werking verzekeren met jaarlijks minstens twee historische lezingen en een jaarboek. Het genootschap staat ook permanent open voor verjonging en vernieuwing. Voor info kunt u terecht op www.waregemseverhalen.be en gelijknamige fb-groep, die op korte tijd al ruim 600 leden telt.

Stijn Streuvels, schrijver van klassiekers als DeVlaschaard, Het leven en de dood in de ast of De teleurgang van de Waterhoek (de film : Mira !) is een veelgelezen en internationaal gerespecteerd schrijver. Zijn werken zijn vertaald in meer dan 20 talen en hij staat gebeiteld in alle wereldencyclopedieën. Waregem komt in tal van zijn werken voor!

In een boeiende uiteenzetting met een mooie powerpointpresentatie, illustreert dr. Karel Platteau, ex-Waregemnaar uit Beveren-Leie, ondervoorzitter van het Streuvelsgenootschap, de handel en wandel van Stijn Streuvels. Van bakker tot wereldschrijver. 152 jaar na zijn geboorte in 1871, blijkt zijn literaire bijdrage echt tijdloos. Hedendaagse Vlaamse auteurs wijzen er vandaag op hoe belangrijk het is om Streuvels te (her)lezen. Vijf van zijn boeken zijn opnieuw in de boekhandels te verkrijgen in een nieuwe uitgave.

Naar aanleiding van de lezing van GHG Waregemse Verhalen brengt ook de bib Stijn Streuvels onder de aandacht met werk van en over de wereldschrijver van bij ons.

Vrijdag 8 september om 19 uur in het kunstproject Piraten Paviljoen van Be-Part nabij het pompmolentje in het park Casier in Waregem. Toegang 5 euro (drankbon inbegrepen). Verdere inlichtingen : bernard.delange@telenet.be.

.

 

 
 

UW ACTIVITEIT KON HIER STAAN !!

contacteer ons en stuur uw activiteienkalender op

 
 
 

 

Wenst u een activiteit of een bijdrage in deze nieuwsbrief?
Stuur dit dan door op redactie@heemkunde-westvlaanderen.be. Een illustratie wordt het best, apart van de bijdrage meegestuurd.

U mag deze nieuwsbrief gerust doorsturen of vrienden uitnodigen om zich in te schrijven voor de volgende nieuwsbrieven.


oude nieuwsbrieven kunt u lezen in

ons archief

 

 

[SUBSCRIPTIONS]