Heemkunde West-Vlaanderen

Nieuwsbrief Sprokkels 2022 nr. 73

 

1

 

 

Boerenkrijg wordt in 2023 herdacht.

 

   

 

Volgend jaar is het precies 225 jaar geleden dat de beruchte Boerenkrijg, die tussen 12 oktober en 5 december 1798 hevig woedde in onze streken. Heel wat dorpen en steden plannen reeds tal van activiteiten. Die herdenkingsinitiatieven kunnen zeer uiteenlopend zijn: voordrachten, wandelingen, …
Het is ook een uitstekende gelegenheid om met lokale organisaties samen te werken: heemkringen, VOS-afdelingen, Nationale Strijdersbond, lokale comités, Davidsfonds,…
De bedoeling van Davidsfonds-nationaal is om zoveel mogelijk Boerenkrijg-initiatiefnemers samen te brengen op een gedeeld platform en zo ideeën uit te wisselen, potentiële samenwerkingsverbanden smeden, enz…

Op zaterdag 17 december organiseert Davidsfonds daarom een informatievergadering om 10 uur in Leuven (De Hoorn, Sluisstraat 79).
Op dat overleg hoort men graag wat de lokale en regionale plannen zijn en wordt er meer uitleg gegeven over de ondersteuning die Davidsfonds kan aanbieden.
Heel belangrijk: op dit overleg verwelkomen we even graag onze eigen afdelingen als heemkundige kringen, lokale comités en andere verenigingen die geen link hebben met Davidsfonds maar wel plannen smeden of ideeën verzamelen rond de herdenking van 225 jaar Boerenkrijg.

Heb je interesse? Schrijf dan graag in via dit formulier.
Kan je er niet bij zijn, maar heb je wel interesse? Vul het formulier dan ook graag in. Zo word je automatisch op de hoogte van het verdere verloop.

 

 
 

UW ACTIVITEIT KON HIER STAAN !!

contacteer ons en stuur uw activiteienkalender op

 
 
 

 

Wenst u een activiteit of een bijdrage in deze nieuwsbrief?
Stuur dit dan door op redactie@heemkunde-westvlaanderen.be. Een illustratie wordt het best, apart van de bijdrage meegestuurd.

U mag deze nieuwsbrief gerust doorsturen of vrienden uitnodigen om zich in te schrijven voor de volgende nieuwsbrieven.


oude nieuwsbrieven kunt u lezen in

ons archief

 

 

[SUBSCRIPTIONS]