Heemkunde West-Vlaanderen

Nieuwsbrief Sprokkels 2022 nr. 71

 

1

 

 

Op de boekenplank: De Duitse garnizoenstad Roeselare (1914-1918)

 

   

 

Roeselare is tijdens de Eerste Wereldoorlog een Duitse garnizoenstad. en groeit uit tot een eersterangs logistiek centrum voor de Duitse troepen.
Tot op heden bleef deze betekenis veelal onderbelicht.
Het boek behandelt de inkwartiering van het bezettingsleger, de risico’s van bommen, propaganda en spionage, de controle over de burgerbevolking, maar ook de vrije tijd van de soldaten en hun heimwee naar huis. Bovendien werden authentieke zwart-witfoto’s uit die tijd ingekleurd. Door de toepassing van professionele digitale technieken ontstaat zo een uniek beeld van een oorlog in kleur, zoals de soldaten hem in realiteit hebben beleefd.

Het boek telt 223 pagina’s en is rijk geïllustreerd. Prijs 27,50 euro, 8 euro verzendingskosten (enkel nodig buiten Roeselare). Bestelling via IBAN: BE68 7386 1342 9234 op naam van Johan Delbecke.

Dit boek verschijnt na 25 november en werd gerealiseerd door de 6de Wetenschappen-Wiskunde 1 en 2 (2020-2021) van het Instituut Onze-Lieve-Vrouw van Vreugde (de Broederschool) in Roeselare o.l.v. leraar Johan Delbecke.

 

 
 

UW ACTIVITEIT KON HIER STAAN !!

contacteer ons en stuur uw activiteienkalender op

 
 
 

 

Wenst u een activiteit of een bijdrage in deze nieuwsbrief?
Stuur dit dan door op redactie@heemkunde-westvlaanderen.be. Een illustratie wordt het best, apart van de bijdrage meegestuurd.

U mag deze nieuwsbrief gerust doorsturen of vrienden uitnodigen om zich in te schrijven voor de volgende nieuwsbrieven.


oude nieuwsbrieven kunt u lezen in

ons archief

 

 

[SUBSCRIPTIONS]