Heemkunde West-Vlaanderen

Nieuwsbrief Sprokkels 2022 nr. 68

 

1

 

 

Boek: Burgeroorlog in Beselare.
De razzia van 23 juli 1944 en haar nasleep…

 

 

   

 

Onlangs stelden de Zonnebeekse Heemvrienden in Beselare het nieuwe boek ‘Burgeroorlog in Beselare’ voor. Het gaat om een speciale uitgave met unieke foto’s en nooit eerder gepubliceerde documenten. Centraal staat de razzia van 23 juli 1944 en haar nasleep. Auteur Kurt Ravyts (Brugge) deed onderzoek over het verzet en collaboratie in de streek van Beselare. Zo ging hij op zoek wie de daders en slachtoffers van de burgeroorlog in Beselare waren. Het boek brengt een onthutsende kijk op het dramatisch verleden van een gemeente  Die zondagmorgen van de razzia op 23 juli was er inval en werden er 50 à 60 werkweigeraars en verzetslui geviseerd Er werden uiteindelijk zestien mensen opgepakt en er waren drie deportaties. In een tweede deel gaat het over het verzet met meester Abel Maertens die oorlogsburgemeester werd.

Het boek telt 160 bladzijden en kost 40 euro Bestellen kan via mailto:lucdelancker@gmail.com of door overschrijving van het bedrag op  rekening BE79 2850 5709 4633.van de Zonnebeekse Heemvrienden.

 

 

 

 
 

UW ACTIVITEIT KON HIER STAAN !!

contacteer ons en stuur uw activiteienkalender op

 
 
 

 

Wenst u een activiteit of een bijdrage in deze nieuwsbrief?
Stuur dit dan door op redactie@heemkunde-westvlaanderen.be. Een illustratie wordt het best, apart van de bijdrage meegestuurd.

U mag deze nieuwsbrief gerust doorsturen of vrienden uitnodigen om zich in te schrijven voor de volgende nieuwsbrieven.


oude nieuwsbrieven kunt u lezen in

ons archief

 

 

[SUBSCRIPTIONS]