Heemkunde West-Vlaanderen

Nieuwsbrief Sprokkels 2022 nr. 67

 

1

 

 

 

Op de boekenplank:
Van zorgende zusters tot Sint-Jozefskliniek Izegem

 

   

 

In december verscheen van de hand van historicus Brecht Dutillieux een nieuw boek waarin hij de lezer meeneemt doorheen het verleden van de Izegemse Sint-Jozefskliniek.
Daarmee is de auteur niet aan zijn proefstuk toe. Eerder publiceerde hij in 2018 de ‘Geschiedenis van Emelgem’, waarmee hij een hiaat in de algemene geschiedenis van Izegem opvulde. Dit werk was in een recordtempo uitverkocht.
In zijn nieuwste boek besteedt de auteur eerst aandacht aan de geneeskunde en zorg doorheen de eeuwen, om nadien de focus te leggen op de Izegemse situatie. In een derde hoofdstuk heeft hij het over de Zusters van Liefde. Alles begon met Regina Vandaele die in 1817 een ziekendienst begon in haar woning in de Roeselaarsestraat. Pas in 1924 kwam dan het eigenlijke ziekenhuisgebouw, de Sint-Jozefskliniek. De auteur brengt de geschiedenis tot en met 2021, wanneer de kliniek een planningsvergunning krijgt voor de oprichting van een NMR-toestel.
praktische info: Het boek telt 120 pagina’s en is voorzien van tal van foto’s.
Het boek kost 19 euro en u kunt het bestellen via mail.
Wie het boek thuis geleverd wilt, betaalt € 9 extra verzendkosten.
Uw inschrijving is pas definitief na het overschrijven van € 19 (+ ev. € 9 verzending) op rekeningnummer BE 44 4724 3538 1145 van Ten Mandere Izegem.

 

 

 
 

UW ACTIVITEIT KON HIER STAAN !!

contacteer ons en stuur uw activiteienkalender op

 
 
 

 

Wenst u een activiteit of een bijdrage in deze nieuwsbrief?
Stuur dit dan door op redactie@heemkunde-westvlaanderen.be. Een illustratie wordt het best, apart van de bijdrage meegestuurd.

U mag deze nieuwsbrief gerust doorsturen of vrienden uitnodigen om zich in te schrijven voor de volgende nieuwsbrieven.


oude nieuwsbrieven kunt u lezen in

ons archief

 

 

[SUBSCRIPTIONS]