Heemkunde West-Vlaanderen

Nieuwsbrief Sprokkels 2021 nr. 65

 

1

 

Nieuws van de provincie

 

 

Monumenten(wacht) in cijfers: studiedag 30 november
Op 26 november organiseerden we de studiedag 'Monumenten(wacht) in cijfers: de toestand van ons erfgoed in kaart gebracht.' Deze studiedag vond plaats in Cinema Lumière in Mechelen.
Op deze pagina kunt u de presentaties herbekijken.

Podcast ‘Mijn huis een moNUment’
Hoe gaan erfgoedeigenaars om met hun historisch pand? Met deze podcastreeks wil de dienst Erfgoed je meevoeren in de wereld van oude woonhuizen met een ziel. We laten je meegenieten van de passie van hun bewoners voor hun monument waar ze dagelijks in leven.
West-Vlaanderen is een erfgoedrijke provincie en het mag dan ook niet verwonderen dat heel wat mensen of particulieren in een historisch pand wonen en zelfs werken. Niet alle monumenten zijn kerken of publieke gebouwen, integendeel een groot aandeel bestaat uit gewone woningen, hoeven en neringen. Onderzoek heeft uitgewezen dat de eigenaars en/of bewoners van deze erfgoedpanden grote behoefte hebben om ervaringen uit te wisselen hoe ze hun erfgoed kunnen beheren en onderhouden maar evengoed om hun passie te delen.
De dienst Erfgoed wil een spreekbuis en een platform bieden aan private eigenaars en hun durf om in een oud huis te gaan wonen. Velen schrikken er immers voor terug om een beschermd monument of een pand op de inventaris van het onroerend erfgoed te beheren uit angst aan allerlei regels gebonden te zijn. Waarom opteerden deze mensen dan voor een historisch pand in plaats van een nieuwbouw?
In een eerste aflevering trok men naar het huis Billiet in Brugge. Voor de tweede aflevering belandde men in de residentie Felix in Oostende.
U kunt beide podcasts hier terug vinden.

 

 
 

UW ACTIVITEIT KON HIER STAAN !!

contacteer ons en stuur uw activiteienkalender op

 
 
 

 

Wenst u een activiteit of een bijdrage in deze nieuwsbrief?
Stuur dit dan door op redactie@heemkunde-westvlaanderen.be. Een illustratie wordt het best, apart van de bijdrage meegestuurd.

U mag deze nieuwsbrief gerust doorsturen of vrienden uitnodigen om zich in te schrijven voor de volgende nieuwsbrieven.


oude nieuwsbrieven kunt u lezen in

ons archief

 

 

[SUBSCRIPTIONS]