Heemkunde West-Vlaanderen

Nieuwsbrief Sprokkels 2021 nr. 63

 

1

 

 

Een nieuw boek te Kuurne:
‘Ceurne 1914-1918, om nooit te vergeten’.

 

   


Twee Kuurnse heemkundigen Rudy Verbrugghe en Noël Derez, die persoonlijk of als medewerker reeds heel wat ervaring en kennis opdeden, en dus niet meer aan hun proefstuk toe zijn, willen met een nieuw boek ‘CUERNE 1914-1918, OM NOOIT TE VERGETEN’ de nagedachtenis eren van de 132 Kuurnse gesneuvelden tijdens W.O.1: Kuurnse militairen en Zivilarbeiter, geboren te Kuurne of Sente of er woonachtig, en burgers, zowel Kuurnenaren of zij die er als vluchteling sneuvelden worden sober in herinnering gebracht met een korte toelichting van hun gezin en meerdere foto’s, evenals de gevallen Schotten en Duitsers. Ook de toenmalige Kuurnse dokter, Camille Talpe, komt hier ruim aan bod.
Een uitgave met de gewaardeerde volle medewerking van het gemeentebestuur van Kuurne. Verschijnt omstreeks 11 november 2021.
Een handig, stevig boek op A4-formaat met hardcover, van 300 blzn. moed en zelfopoffering tot het vaak totaal onvoorziene tragisch einde… Een naslagwerk te koesteren als een dankbare herinnering aan onze helden. Zij blijven voor altijd dichtbij.
Het boek is enkel te bekomen mits vooraf inschrijving tot 1 oktober 2021 van 36 euro op rekening BE40 0000 1290 7363 van Derez Noël, 8520-KUURNE. Met als mededeling: ‘Cuerne 1914-18’. Dit is de afhaalprijs. Wie het boek aan huis wil geleverd worden stort 6 euro extra als portokosten. Gelieve steeds uw adres te vermelden.

 

 
 

UW ACTIVITEIT KON HIER STAAN !!

contacteer ons en stuur uw activiteienkalender op

 
 
 

 

Wenst u een activiteit of een bijdrage in deze nieuwsbrief?
Stuur dit dan door op redactie@heemkunde-westvlaanderen.be. Een illustratie wordt het best, apart van de bijdrage meegestuurd.

U mag deze nieuwsbrief gerust doorsturen of vrienden uitnodigen om zich in te schrijven voor de volgende nieuwsbrieven.


oude nieuwsbrieven kunt u lezen in

ons archief

 

 

[SUBSCRIPTIONS]