Heemkunde West-Vlaanderen

Nieuwsbrief Sprokkels 2021 nr. 61

 

1

 

 

Op de boekenplank: Verdrag van Kortrijk

 

 

   


Op 28 maart 2020 werd het 200-jarig bestaan van het "Verdrag van Kortrijk" herdacht. Dit internationaal akkoord, het enige in de Kortrijkse geschiedenis, is nog steeds rechtsgeldig. Met het de nieuwe publicatie “het Verdrag van Kortrijk” willen Martijn Vandenbroucke en Bernard D’Heygere dit historisch belangrijk "Verdrag" zijn verdiende plaats geven.
Het rijk geïllustreerde gedenkboek brengt een synthese van 1000 jaar grensevolutie tussen de huidige Franse republiek en het Belgisch koninkrijk, alsook de uitvoering en de gevolgen van het "Verdrag" in woord en beeld.
Benieuwd? Voorintekenen kan door storting van €20 per boek op rekeningnummer BE96 2850 2081 3805 van de Kon. Geschied- en Oudheidkundige Kring van Kortrijk met vermelding van uw naam en “het Verdrag van Kortrijk”. 
Woon je in Kortrijk? Dan wordt het boek thuis geleverd. Woon je buiten de stad dan kan je het boek in Kortrijk ophalen of wordt het naar je opgestuurd voor €5 verzendingskosten.

 
 

UW ACTIVITEIT KON HIER STAAN !!

contacteer ons en stuur uw activiteienkalender op

 
 
 

 

Wenst u een activiteit of een bijdrage in deze nieuwsbrief?
Stuur dit dan door op redactie@heemkunde-westvlaanderen.be. Een illustratie wordt het best, apart van de bijdrage meegestuurd.

U mag deze nieuwsbrief gerust doorsturen of vrienden uitnodigen om zich in te schrijven voor de volgende nieuwsbrieven.


oude nieuwsbrieven kunt u lezen in

ons archief

 

 

[SUBSCRIPTIONS]