doel

Heemkunde West-Vlaanderen heeft tot doel alle lokale en regionale erfgoedverenigingen (verenigingen van vrijwilligers, die lokaal, regionaal of provinciaal georganiseerd zijn en waarvan de werking zich in de eerste plaats op het cultureel erfgoed richt) in West-Vlaanderen te overkoepelen, met het oog op hun belangenbehartiging en de versteviging van hun netwerk.
Zij doet dit door het coördineren van kennisuitwisseling en samenwerking, het begeleiden van bovenlokale erfgoedprojecten, publiceren, het organiseren van overleg, ontmoetingen en vorming en het peilen naar de wensen en noden.
Heemkunde West-Vlaanderen is ervan overtuigd dat erfgoed een meerwaarde krijgt door het stimuleren van publieksontsluiting.

Wie meer wenst te weten over de juridische structuur en de beleidsplanning van Heemkunde West-Vlaanderen kan de statuten en het beleidsplan aanvragen via het secretariaat, Passionistenlaan 1, 8500 Kortrijk tav Martijn Vandenbroucke of via e-mail Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .