Offerblokdieven aan het werk in de Kasteelkapel

Op zondagavond 13 mei 2018 werd vastgesteld dat het offerblokje in de Kasteelkapel aan de Zwevezelestraat andermaal opengebroken werd. Dit is de derde inbraak en plundering van de offerblok. Net als bij de vorige inbraken kan de buit niet meer dan een paar euro’s geweest zijn: de tegenwaarde van de kaarsen die er geofferd worden. De kapel ligt aan de toegang naar de hoeve Caset, langs een doodlopende arm van de Zwevezelestraat waar geen doorgaand verkeer is. De Heemkundige Kring kocht de kapel aan in 1991 en kon ze toen renoveren met de steun van de Koning Boudewijnstichting en van een aantal Lichterveldse instanties en privé-personen. Sedertdien worden het gebouw en de omgeving door enkele vrijwilligers van de kring netjes onderhouden en is de kapel een ijkpunt geworden op de Lichterveldse Kapelroute. Aan de politie is aangifte gedaan van diefstal met beschadiging van eigendom. Wie inlichtingen heeft die de politie op het spoor van de dader(s) kunnen zetten, kan daarmee terecht op telefoonnummer 051/428465. Discretie is verzekerd.