Theatertocht Arthur Naeyaert

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

 

 

Onder de titel ’t Is Thuur mezienke! organiseert Heemkundige Kring Het Houtland met medewerking van o.a. stad Torhout op zondag 26 augustus 2018 een fietstocht in het teken van Torhoutenaar Arthur Naeyaert.Hij stond tijdens de Eerste Wereldoorlog bekend als de 'Schrik der Duitschers'. Hij daagde de bezetter uit, leefde ondergedoken, werd meerdere malen gevangengenomen, maar ontsnapte ook telkens uit de klauwen van de Duitsers. Op acht historische stopplaatsen in Torhout brengen 30 acteurs, actrices en figuranten een passage uit Arthurs verhaal. Laat je op sleeptouw nemen en beleef wat de Eerste Wereldoorlog in een stad in de laatste linies van het front betekende. Het belooft een uniek, afwisselend, pakkend en opwindend schouwspel te worden!»

Het aantal deelnemers voor deze theaterfietstocht is beperkt. Snel inschrijven is de boodschap. De tocht rijd je in groep van maximaal 45 fietsers met 2 begeleiders. De fietstocht sluit aan bij het event ‘Ontbijt op de Markt’.

Starten gebeurt aan het Ravenhof  (parking Ravenhofstraat) om 10u00 (groep 1), 10u30 (groep2), 11u00 (groep 3),11u30 (groep 4), 12u00 (groep 5), 12u30 (groep 6), 13u00 (groep 7) en om 13u30 (groep 8). Wij vragen U om minstens 20 minuten voor de start van uw groep aanwezig te zijn voor de bevestiging van uw inschrijving en ontvangst van uw polsbandje. Hou er rekening mee dat groep 8 al volgeboekt is met naamgenoten Naeyaert, vandaar dat de groep van 13u30 niet online staat.

Inschrijven kun je online op https://theaterfietstochtarthurnaeyaert.wordpress.com/ Deelnemen kost 20 euro inclusief 6 hapjes en drankjes.

Iedere deelnemer moet zich apart inschrijven met naam, adres, telefoon of gsm-nummer en e-mailadres. Je inschrijving is pas definitief na ontvangst betaling.

De totale afstand bedraagt 25 km, het tempo is gemakkelijk haalbaar en de tocht duurt 4½ uur. Voor minder mobielen wordt per fietsersgroep één volgauto toegestaan.