Heemkring Ten Mandere brengt een uniek muziekconcert

Begin maart bracht heemkring Ten Mandere Izegem een avondvullend programma rond de Izegemse componist Daniël Clement. Aanleiding daartoe was het overhandigen van handgeschreven partituren van deze componist door Luc Lapeire aan de heemkring. Een goed gevuld auditorium kreeg van muziekhistoricus duiding rond de componist Clement. Bestuurslid Bertrand Nolf situeerde de familie Clement in Izegem. Tussenin bracht het Izegemse Sint-Gregoriuskoor Zuid-Afrikaanse liederen van deze componist. Ook het bekende liedje: Lieve Vrouwke van de Linde werd gezongen. Na het overhandigen van de partituren kreeg de familie de kwartierstaat uit handen van de Ten Mandere-voorzitter J.M. Lermyte. Pianist Pieter Tieghem, tenslotte, bracht enkele onuitgegeven composities.