Het rijke caféverleden van Beernem.

In het Schepenhuys in Oedelem brengt een indrukwekkende tentoonstelling nog tot en met 25 april het rijke caféverleden van Beernem tot leven. “De cafés zijn ontegensprekelijk een deel van onze volkscultuur.”

Van de 400 cafés die Beernem ooit rijk was, zijn er nog amper zeventien over. Er zijn wel talrijke voorwerpen en foto's uit de hoogdagen van het Beernemse caféleven bewaard gebleven en de voorbije maanden werden die ijverig verzameld onder impuls van de gemeentelijke cultuurdienst.

De blikvanger op de expo is het nagebouwde café Burgerwelzijn waar je plaats kan nemen op de stoelen van café Karel De Goede of een spelletje spelen op een flipperkast die begin vorige eeuw voor vertier zorgde in café De Vlaamse Leeuw.

Deze expo, in samenwerking met heemkring Bos en Beverveld, kan nog elke werkdag bezocht worden tussen 10 en 12 uur, op dinsdag ook van 16 tot 18.30 uur. In de weekends is dit tussen 14 en 18 uur.