Ingelmunsterse Heemkring Den Hert houdt op te bestaan.

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Na 39 jaar houdt de heemkring er mee op. De hoofdreden is dat er geen opvolging is in het bestuur. Begin november pakte men voor de laatste keer uit met een tentoonstelling rond bidprentjes.

Sinds 1979 werd alle geschiedkundige info over Ingelmunster bijgehouden. De tweelingbroers Albert en Silvère Verscheure waren de spil van het gebeuren.

Er werd dan ook in de loop der jaren heel veel opzoekingswerk verricht en zo kwam men o.a. in contact met de nazaten van de Duitse familie de Plotho, ooit eigenaar van het Ingelmunsterse kasteel.

Alle gegevens werden verzameld en tot voor enkele jaren verschenen er ook publicaties. De kring hielp ook mee op gemeentelijk vlak met verscheidene tentoonstellingen of andere initiatieven. Zo mocht men in 1994 nog de familie ontmoeten van de Britse piloot Bradley, die in 1944 in de gemeente met zijn vliegtuig neerstortte.

 

De ruime collectie die de kring in al die jaren verzamelde wordt overgedragen aan de lokale bibliotheek, zodat toekomstige vorsers er gebruik kunnen van maken