Publicaties in de kijker: Het Brugs Ommeland/Kon. Heemkundige Kring brengt twee werken uit.

Het Brugs Ommeland / Kon. Heemkundige Kring heeft 2 nieuwe uitgaven. De Werkgroep Heemkunde Sint-Kruis stond in voor de realisatie. Meer info op http://heemkundesintkruis.brugseverenigingen.be/

Vlag voorop! Vlaggen en hun verenigingen uit Sint-Kruis, Male en Vivenkapelle.  178 pagina's, volledig in kleur met tal van unieke foto's van vlaggen en verenigingen. Bij elke vlag krijgt u wat informatie over de bijbehorende vereniging. Prijs: 22 euro.

Omwalde hoeves in Sint-Kruis. De Werkgroep Heemkunde Sint-Kruis koos tien omwalde sites uit  en zocht naar sporen ervan in archivalia, oude kaarten en het landschap. De talrijke illustraties bestaat uit kleurrijk figuratief kaartmateriaal, waaronder het onlangs in het stadsarchief opgedoken Frans Kadaster van Sint-Kruis uit de tijd van Napoleon (1809, met aanvullende nota’s uit 1896) en unieke foto's. 60 pagina, volledig in kleur. Prijs 10 euro.

Het laatste werk is voorlopig uitgeput, maar als de vraag groot is wordt er een herdruk uitgegeven.

Alle info bij Marcel Dhoore, Dampoortstraat 61 8310 Brugge Sint Kruis Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .