Samenwerken rond vlaggenproducent Van Severen?

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

 

Vlaggenmakers produceerden heel wat mooi en interessant erfgoed. Vlaggen zijn vaak pareltjes van vakmanschap, een combinatie van kunststromingen en de boodschap die men wou meegeven.

Een vlaggenatelier met een Vlaamse werking was dat van de familie Van Severen. Jean Van Severen, geboren in Ruddervoorde, had zijn bedrijf in het midden van de 19de eeuw in Torhout. De familie en de vlaggenproductie werd in 1860 verhuisd naar Sint-Niklaas. De familie bouwde een netwerk op met als gevolg dat vlaggen over geheel Vlaanderen zich verspreidden (bijvoorbeeld Veurne, Kruishoutem, Antwerpen, Stekene en Mechelen).

Het verhaal is rijk, maar moeilijk samen te stellen. De sporen zijn verspreid geraakt over collecties over heel Vlaanderen.

Heeft u informatie over vlaggen die mogelijk gemaakt zijn in het atelier van Van Severen? Neem dan contact op met Carl Claes via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. '; document.write( '' ); document.write( addy_text23856 ); document.write( '<\/a>' ); //--> Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. of 0478/32 71 06 en kijk of er misschien kan samengewerkt worden.

 

 

Afbeelding: Collectie MoMu provincie Antwerpen (vlag Leopoldsvrienden)