Heemkunde West-Vlaanderen heeft in de loop van zijn geschiedenis de structuur van zijn werking aangepast aan wat op dat ogenblik het meest geschikt scheen. Dit principe passen we nog altijd graag toe. Zo is voor ons de structuur ondergeschikt aan datgene wat we ermee bereiken.
De structuur splitst zich momenteel op in vier delen.
Elke lokale of regionale erfgoedvereniging – die werkt op vrijwillige basis – uit West-Vlaanderen kan lid worden. Uiteindelijk vormt het verbeteren van de werking van deze leden ons hoofddoel. Hoe meer verenigingen wij kunnen helpen, des te meer beschouwen wij onze werking als geslaagd.
Niet alle leden van Heemkunde West-Vlaanderen zijn ook lid van de Algemene Vergadering. De Algemene Vergadering verzamelt ongeveer om de 2 maanden. Wie dat wenst, kan zich gemakkelijk kandidaat stellen via het secretariaat.
Binnen de Algemene Vergadering werkt een Raad van Beheer. Deze behartigt de dagelijkse werking van de vereniging.
Tot slot zijn er nog werkgroepen. Deze worden gevormd door leden van de Algemene Vergadering, maar ook door anderen. Zij zijn actief rond bepaalde deelaspecten van onze werking. Zo is er bijvoorbeeld een werkgroep voor de artikelendatabank en voor deze website.

Een belangrijke boodschap willen we nog meegeven. Heeft u zin om een engagement ten voordele van de heemkringen en zo de geschiedenisbeoefening in West-Vlaanderen op te nemen? Dan vernemen wij dit graag. Tot binnenkort

Voorzitter

ondervoorzitter
Hendrik Vandeginste Boudewijn Hapkenstraat 5A 8820 Torhout 0496/773077  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

secretaris
Martijn Vandenbroucke & Passionistenlaan 1 8500 Kortrijk   0476/37 03 45 Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

penningmeester
Jean-Pierre Falise Henri Serruyslaan 78 8400 Oostende 059/70 88 15 mail

archivaris

verantwoordelijke website

pr-verantwoordelijke

Bestuursleden
Filip Van Devyvere, B. Callewaertlaan 20 8810 Lichtervelde 051/72 25 04 Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.
Wouter Staelens Konijnenstraat 8 8680 Koekelare mail

Lid algemene vergadering