Nieuwe kalender UiTdatabank maakt invoeren eenvoudiger.

De UiTdatabank Vlaanderen is nu al enkele jaren actief. Organisaties en verenigingen maken er gretig gebruik van om activiteiten aan te kondigen aan een breed publiek.

Grote voordeel is dat je deze gegevens slechts één keer hoeft in te voeren en deze nadien op verschillende kanalen verspreid worden.

Een half jaar geleden werd de databank in een nieuw jasje gestopt om het gebruikersgemak te verbeteren. Zo kon men gemakkelijker afbeeldingen toevoegen. Maar er werd ook aan de erfgoedsector gedacht door de mogelijkheid te creëren om locaties zoals monumenten toe te voegen.

Begin juni werd er door CultuurNet een nieuwe kalender opgestart. Met de vernieuwing wilde men meer mogelijkheden creëren zonder dat dit ten koste zou gaan van de tijd om snel een activiteit in te voeren. Verder werd er ook een onderscheid gemakt tussen een activiteit en een locatie.

Bedoeling natuurlijk is dat ook heemkundige kringen en andere erfgoedorganisaties meer en meer gebruik maken van dit instrument. Daardoor deel je je activiteit niet alleen met geïnteresseerden van jouw gemeente, maar ook met andere heemkundigen in Vlaanderen.

Meer uitleg over de mogelijkheden vind je hier.