Nieuws van onze heemkringen: De Roede van Tielt

Voordracht: Was de Duitse keizer een oorlogsmisdadiger?

Door Mr. Paul Bekaert

Na de Tweede Wereldoorlog werden de Duitse politieke en militaire leiders berecht en veroordeeld voor hun oorlogsmisdaden.  Ook na de Eerste Wereldoorlog bestond het plan om de Duitse Keizer Wilhelm II voor een internationaal Tribunaal te laten terechtstaan. Om verschillende redenen is dit niet doorgegaan.

Recent hebben Nederlandse juristen en historici toch het proces gemaakt van de Duitse Keizer, in het kader van een zogenaamd project van ‘wat als’-geschiedschrijving.

Op deze lezing brengt mr. Paul Bekaert verslag uit van dit ‘proces’. Om twee redenen is hij de geknipte man om hier een lezing aan te wijden: eerst en vooral is hij als advocaat uitstekend geplaatst om de beschuldigingen te evalueren en in hun juiste context  te plaatsen, maar ook als bewoner van het huis Hoogstraat 34, waar keizer Wilhelm II bij zijn verscheidene bezoeken aan het hoofdkwartier van het IVde Duitse leger, ooit te gast was.

De lezing vindt  dan ook toepasselijk plaats ten zijnen  huize Hoogstraat 34, waarbij we deze avond en ons werkjaar afronden met een drink in de tuin.

Info: vrijdag 9 juni om 19.30 u. in de Hoogstraat 34 te Tielt.

De plaatsen zijn beperkt en men dient in te schrijven vóór 6 juni via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. (of tel. 051/402700). Leden betalen 4 euro, nietleden betalen 6 euro.