Afscheid van secretaris Martijn Vandenbroucke

Tijdens de voorbije heemdag in Zonnebeke deelde onze voorzitter het ontslag van secretaris Martijn Vandenbroucke mee.

Martijn, afkomstig uit Deerlijk, maar woonachtig in Kortrijk, nam de functie van secretaris over van Geert Hoornaert in 2010. De werking in dit jaar was niet zo gemakkelijk omdat er toen grondige hervormingen zich opdrongen. Samen met de hele bestuursploeg zette hij Heemkunde West-Vlaanderen terug op de rails en zorgde voor een beleidsplan voor de periode 2011-2014. Dit was nodig om provinciale subsidies binnen te halen. Maar het toonde tevens duidelijker wat men van Heemkunde West-Vlaanderen mag/moet verwachten. We werken dan ook nog altijd met beleids- en actieplannen.

Martijn werkte jaarlijks mee de heemdag uit en ontmoette daarbij bestuursleden van plaatselijke heemkringen. Als secretaris verzorgde hij de uitnodigingen en verslagen voor allerhande vergaderingen. Verder hield hij de nieuwsberichten bij voor de digitale nieuwsbrieven. Hij verzorgde de correspondentie van de vereniging en aldus vroeg hij ook jaarlijks of de heemkundige kringen wilden aansluiten voor de verzekering Beperkte Aansprakelijkheid. Hij stond aan de wieg van de Prijs Heemkunde West-Vlaanderen. Heemkunde West-Vlaanderen startte met hem ook met een regionale werking en zette zijn schouders onder de projecten ‘processies’ en ‘landboeken’. We zijn er zeker van dat we nog tal van zijn activiteiten vergeten…. Martijn blijft lid van de algemene vergadering van Heemkunde West-Vlaanderen. Het is onze vaste overtuiging dat zijn enthousiasme voor heemkunde ervoor zal zorgen dat zijn pad en dat van vele West-Vlaamse heemkundigen elkaar in de toekomst blijven kruisen.

Martijn geeft nu de fakkel van secretaris door aan een opvolg(st)er.

Wie dat zal zijn, hangt misschien van u, lezer, af. Indien u zich geroepen voelt om deze taak (of een deel) op te nemen, dan kan u zich kandidaat stellen door een e-mail te sturen naar onze voorzitter ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. ) .

We kijken er alvast naar uit.