Subsidies voor heemkringen en erfgoedverenigingen

Stilaan komt er zicht op het veranderende subsidielandschap in onze provincie. Met de te verwachten opheffing van de provinciale erfgoedsubsidies (het gevolg van de overdracht van de zogenaamde niet-grondgebonden cultuurbevoegdheden) reiken diverse regionale erfgoedcellen subsidies uit. Al zijn er gelijkenissen, het wordt er in de toekomst allerminst overzichtelijk op. Daarom proberen we onze leden zo goed als mogelijk op de hoogte te houden. Erfgoedcel Zuid-West (arrondissement Kortrijk) reikt vanaf dit jaar projectsubsidies uit. Heb je een fris projectidee waarin samenwerking en/of innovatie centraal staat? Je kan daarvoor een subsidie aanvragen via het digitale formulier en dit ten laatste op 15 mei. Op de website vind je ook richtlijnen en heel wat tips om een goede aanvraag in te dienen.