welkom bij heemkunde West-Vlaanderen

Lidmaatschap en verzekering Heemkunde West-Vlaanderen

Laatst aangepast op vrijdag, 26 oktober 2018 14:27 Geschreven door Blomme Bart vrijdag, 26 oktober 2018 14:08

AANDACHT: INSCHRIJVING voor de regionale bijeenkomst tegen 30 november aanstaande!!

Zoals ieder jaar nodigen wij uit voor een mogelijke aansluiting bij Heemkunde West-Vlaanderen, vzw.

In ruil bieden wij u volgende faciliteiten aan : minimaal 8 x per jaar een nieuwsbrief met interessante nieuwtjes, een verzekering, een provinciale heemdag maar ook een degelijke website met daarbij een artikelen-database (die ieder jaar bijgewerkt wordt).

Bijkomend plannen wij eveneens regionale bijeenkomsten voor dit jaar achterenvolgens te Oostende (regio Noord) (op zaterdag 17 november a.s. aan de dr. Louis Colensstraat, 6 om 16 u.) en te Lichtervelde (regio Centraal)  (op zaterdag 15 december aan de Statiestraat 179 eveneens om 16u.).

Met het nieuwe jaar 2019 is er nog een regionale bijeenkomst (regio Zuid) in het Cultureel Centrum Guldenberg – (Cafétaria) aan de Acaciastraat 1 (op zaterdag 19 januari om 16 u)

Tegelijkertijd stellen wij u ook een mogelijke aansluiting, voor bij de verzekeringspolis : Sport & Ontspanning met als kenmerk ; C-11/1526.803/01-B0149 en dat bij de maatschappij Belfius Insurance te Brussel. Deze aansluiting is kosteloos!

Voor alle duidelijkheid deze polis voorziet geen dekking voor Lichamelijke Ongevallen.

Enkel de waarborgen Burgerlijke Aansprakelijkheid en Rechtsbijstand werden onderschreven.

Indien u met uw heemkring / vereniging op dit voorstel van verzekering ingaat, gelieve uiterlijk tegen 30 november a.s. de namenlijst van uw werkende leden / bestuur te willen bezorgen via dit Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

Hetzelfde geldt ook voor uw mogelijke aansluiting bij de vzw Heemkunde West-Vlaanderen.

Voorbije heemdag 2018

Laatst aangepast op zaterdag, 05 mei 2018 17:08 Geschreven door Blomme Bart zaterdag, 05 mei 2018 16:26

De voorbije heemdag in Brugge was vast en zeker een succes. Na de ontvangst met koffie opende Ewald Vancoppenolle, voorzitter van het Brugs Ommeland/Kon. Heemkundige Kring Maurits Van Coppenolle de heemdag.

Vervolgens nam Martine Bruggeman, auteur van heel wat boeken over kant ons op sleeptouw in haar referaat ‘Kant, een verbinding tussen twee extreme werelden: die van de kantmaker en die van de kantdrager’. Jan D’hondt, hoofdarchivaris van stad Brugge had het over ‘De kantnijverheid in West-Vlaanderen aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog’. Hij gaf als tip mee dat er in het stadsarchief een provinciale enquête steekt, waarin meer stond over de kantnijverheid in tal van West-Vlaamse gemeenten. Zeker interessant voor heemkringen die daarover meer willen weten.

Provinciaal voorzitter Philippe Haeyaert mocht de voormiddag afronden met het meedelen van het jaarverslag van onze werking.

Na de smakelijke broodjeslunch trokken we in vijf groepen door het Sint-Annakwartier. De waaier activiteiten bestond uit o.a. het bezoek aan het kantcentrum, het Adornesdomein, het Volkskundemuseum, de Sint-Annakerk, het Engels klooster en de Sint-Sebastiaansgilde.

Terug in het Sint-Leocollege konden we de wandeling doorspoelen met een frisse Brugse Zot.

Geert Souvereyns, coördinator Volkskundemuseum gaf ons meer uitleg over de samenwerking tussen de plaatselijke heemkringen en het Volkskundemuseum.

In zijn slottoespraak riep provinciaal voorzitter Haeyaert op om zeker niet na te laten om publicaties in de verschillende heemkundige tijdschriften door te sturen voor de volgende Heemprijs. De Heemprijs 2018 werd jammer genoeg niet uitgereikt. Er was wel een aanmoedingspremie voor het werk van Benoît Kervyn de Volkaersbeke: ‘Een middeleeuwse miniatuur over de strijd op de Sint-Bonifatiusbrug tussen de ‘Société Archéologique de Bruges’ en de eerste conservator van het Gruuthusemuseum’ in Brugs Ommeland, LVI/4 (2016) p. 230-242.

Achteraf trokken een 40-tal heemkundigen naar de Salons Lodewijk van Male waar we gastvrij werden ontvangen.

U kunt hier klikken om enkele sfeerfoto’s te bekijken.

activiteiten van de Kringen

Geschreven door Administrator zondag, 13 februari 2011 20:32

Dit zijn de activiteiten van de kringen

Heemdag Brugge 2018

Laatst aangepast op dinsdag, 13 maart 2018 22:23 Geschreven door Blomme Bart woensdag, 07 februari 2018 19:36

Op zaterdag 28 april verwachten we onze leden op onze jaarlijkse heemdag.

Deze keer verzamelen we in Brugge. We worden ontvangen door het Brugs Ommeland/Kon. Heemkundige Kring Maurits Van Coppenolle vzw. Hier vindt u alle info. Schrijf tijdig in, want de plaatsen zijn beperkt. U kunt hier inschrijven. Vanaf de zesde deelnemer, verzendt u uw formulier en u herbegint.

Verzekering BA

Geschreven door Blomme Bart maandag, 04 december 2017 14:08

Graag herinneren wij er onze leden aan dat wij een gratis verzekering BA aanbieden aan al onze leden van Heemkunde West-Vlaanderen vzw. We deden daar op 17 oktober jl. al een oproep voor. Wie er gebruik van wenst te maken, bezorgt de voorzitter een namenlijst  van zijn leden in het kader van de 'Polis Ontspanning en Sport’ bij de D.V.V. (verzekeringen)'.

Op 16 november jl. hadden we al een lijst van 10 leden met 143 namen.

U kan zich nog tot 10 december bij ons inschrijven

Bijgevolg stel dit niet langer uit !

Graag uw antwoord per mailbericht met daarbij de concrete namenlijst bezorgen aan  Philippe HAEYAERT, voorzitter Heemkunde West-Vlaanderen op volgend mailadres: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

Meer artikelen...

Pagina 1 van 2