welkom bij heemkunde West-Vlaanderen

Heemdag 2017 staat voor de deur!

Laatst aangepast op dinsdag, 21 maart 2017 08:48 Geschreven door Blomme Bart dinsdag, 21 maart 2017 08:14

Over minder dan twee maanden staat het jaarlijkse hoogfeest voor de West-Vlaamse heemkundige en erfgoedvrijwilliger opnieuw voor de deur. Het was al eerder bekend dat de jaarlijkse heemdag op zaterdag 13 mei plaats vindt te Zonnebeke. Nu is ook het programma bekend. Je vindt er alle informatie over hoe je je kan inschrijven en wat de deelname mag kosten. We hopen je te mogen ontmoeten op een goed gevulde informatieve dag, aangeboden in samenwerking met De Zonnebeekse Heemvrienden. Tot dan!

Overlijden Marcel Denduyver

Laatst aangepast op donderdag, 23 februari 2017 15:00 Geschreven door Blomme Bart donderdag, 23 februari 2017 14:55

Met spijt vernemen we het overlijden van Marcel Denduyver (20 januari 1942-19 februari 2017).

Marcel stond aan de wieg van Heem- en Familiekundige kring Gestella in 1976. Hij was er meer dan 40 jaar de voorzitter. Marcel was gekend als voordrachtgever en schreef meer dan honderd artikelen. Hij gidste in zijn eigen streek voor wie dat graag wou. Marcel was ook actief in de plaatselijke Davidsfondsafdeling, bestuurslid bij Volkskunde West-Vlaanderen en secretaris-penningmeester van een schaakclub. Een rijk gevulde agenda was dan ook het gevolg. In 1997 werd Marcel ook lid van het bestuur van Heemkunde West-Vlaanderen, wat hij bleef tot 2010.

Maar Marcel was meer dan dat. Hij was de geduldige man die jong geweld wees op de weg naar informatie over het verleden van de familie of nabije omgeving. Hij was een dichter die snel verzen in zijn hoofd verzamelde en deed glimlachen in een anders wat ernstige omgeving. Hij relativeerde en begeesterde. Met Marcel verdwijnt meer dan één glimlach uit het heemkundige West-Vlaanderen, tot we de herinnering aan hem bovenhalen. Moge hij ons als voorbeeld zijn.